Visio
Solumaatalous on ”elintarviketuotannon kvanttitietokone”. Vertauksella kuvataan solumaatalouden ja käyttämämme vetyfermentaatioteknologian potentiaalista vaikuttavuutta. Solumaataloudella voidaan saada aikaan jopa 100-kertainen tuotannon tehokkuus ja ympäristöjalanjäljen vähennys verrattuna tuotantoeläinten käyttämiseen elintarviketuotannossa.
Visionamme ei ole parantaa nykyistä elintarviketuotantoa, vaan luoda jotain aivan uutta, joka toimii uudenlaisten lähtökohtien pohjalta.
Tavoitteenamme on pitää asemamme johtavana vetyfermentaatioyhtiönä, ja käyttää tätä teknologia-alustaa yhä laajemmin uusien tuotteiden markkinoille tuontiin.
Liiketoimintamme tavoitteet voidaan jakaa kolmeen aaltoon.
1. Demonstraatiovaihe vuosina 2021–2028
Demonstraatiovaiheen vuodet on määritelty Factory 01 -laitoksen suunnittelun aloittamisesta Factory 02 -laitoksen käynnistymistavoitteeseen. Tämän vaiheen pääasiallisena tavoitteena on saada markkinoille ensimmäiset ruokatuotteet, jotka sisältävät tuottamaamme Soleinia, ja tuottaa liikevaihtoa Factory 01 tuotannon myynnistä.
Tähtäämme siihen, että demonstraatiovaiheen odotettu liikevaihto tulee johtavilta globaaleilta ja lokaaleilta ruokayhtiöiltä, jotka ostavat Soleinia Solar Foodsilta ja tekevät siitä ruokatuotteita, joita myydään kuluttajille.
2. Full-scale-vaihe vuosina 2024–2028+
Full-scale-vaiheen vuodet on määritelty Factory 02 -laitoksen suunnittelun aloittamisesta sen käynnistymiseen. Myös myöhemmät vuodet vuodesta 2028 eteenpäin sekä Factory 03+ kuuluvat tähän vaiheeseen. Tässä vaiheessa tavoitteenamme on rakentaa ja käynnistää täysimittaisia tehtaita ympäri maailmaa.
Tavoitteena on, että maailmassa voisi olla useita kymmeniä Solein-tehtaita vuonna 2035, joista osa olisi meidän itse rakennuttamia ja operoimia, ja enemmistö lisensoituja.
3. Teknologia-alusta-vaihe
Innovatiivinen proteiinintuotantomme on osoittautunut lupaavaksi mahdollisessa avaruusasematuotannossa, kuten menestyksemme NASAn Deep Space Food Challengessa osoittaa. Arvioimme, että tämä menestys osoittaa NASAn pitävän ratkaisua mahdollisesti sopivana tuotantomenetelmänä avaruusasemilla.
Arviomme mukaan teknologiamme ei ainoastaan tarjoisi ravitsevaa proteiinilähdettä kiertoradalla, vaan odottaisimme sen myös voivan johtaa merkittäviin kustannussäästöihin avaruusasemayrityksille. Tavoitteenamme on solmia useita lisensointisopimuksia LEO-avaruusasemayritysten kanssa.